Attractieparken.net

Overzicht

Alle parken

Doelgroep

Rasti-Land in Salzhemmendorf

Het Rasti-Land in Salzhemmendorf is een gezinsvriendelijk pretpark van ongeveer. 160.000 m². Het park is sinds de opening in juli 1973 een familiebedrijf. Het Rasti-land is gemiddeld acht maanden per jaar geopend. Het is geschikt voor gezinnen met kinderen van 0 tot ongeveer 14 jaar. Het Rasti Land heeft meer dan 45 attracties die voornamelijk gericht zijn op gezinnen. De belangrijkste attracties van het park zijn raften in het rijk van de T-Rex, een Rapid River, evenals de Bobkart-baan Blizzard, de Kids-Dinoworld en de achtbaan. De achtbaan is de eerste Junior Coaster en is de enige achtbaan in Duitsland met een roze coating.

Meer informatie Bestel tickets

Potts Park

Potts Park ligt aan de voet van de noordkant van het Wiehengebergte. Tegenwoordig wordt het familiebedrijf beheerd door Henrik Pott. Afhankelijk van het aantal bezoekers zijn er 30 tot 40 mensen die werken in het park. Met ongeveer 200.000 bezoekers per jaar is het een van de kleinere pretparken in Duitsland. Omdat de meeste bezoekers hun kinderen brachten, werd er een themapark gecreëerd voor de kinderen, dat geleidelijk werd uitgebreid en de transportexpositie gedeeltelijk verving. De ritten en attracties zijn allemaal ook heel kindvriendelijk. Zoals met veel andere attracties, ben je afhankelijk van jezelf. Behendigheid en evenwichtsgevoel zijn vereist bij het rijden op de wiebelige fietsen. De voertuigen van de Moorbottich-rit zijn gemodelleerd naar de heidebaden van de lokale boerenbaden. In het Giant-appartement, een appartement met 3 kamers op 500 m², zijn alle meubels twee keer zo groot als gebruikelijk. Hierdoor kunnen volwassenen de thuisomgeving ervaren vanuit het perspectief van een tweejarig kind. De Blitz is voornamelijk voor de grotere kinderen en de Kiddy-Racer is voor de kleintjes.

Meer informatie Bestel tickets

Natuur- en recreatiepark Klotten

Het natuur- en recreatiepark Klotten is een pretpark aan de Moezel bij Klotten in Rijnland-Palts. Wildwasserbahn is de hoogste en met 25 meter de steilste achtbaan in het park. Het rijdt met een snelheid van een maximum van 75 km / u en is een van de snelste wildwaterbanen in Duitsland. Een andere leuke attractie is de Bear-housing, die in 2003 werd gerenoveerd. Verder zijn er natuurlijk nog andere populaire attracties zoals de Hot ride, The Knight’s fall, Water rondel en de Motor swing comet. Maar je kunt met de kinderen ook genieten van paardrijden, trampoline, glijbanen en de Kidi bob.

Meer informatie Bestel tickets

Recreatieland Geiselwind

Het recreatieland Geiselwind is een pretpark in de buurt van de Beierse Geiselwind. Het ligt op de A 3 tussen Neurenberg en Würzburg. Het grootste pretpark in Beieren van ongeveer 400.000 m²,  heeft ongeveer 100 attracties, waaronder vijf achtbanen, vijf shows en een buitenverblijf voor dieren. Het park geeft een echt safari-achtig gevoel. De verschillende achtbanen geven de juiste adrealine aan zij die van een ardealine rush houden. De Blue gentian, Boemerang, Cobra-achtbaan en de Doggy Dog zijn precies waar waaghalzen naar op zoek zijn. Ook de verschillende waterattracties zijn zeker een aanrader. Lekker varen met de Swan boat ride, Boot carrousel of gewoon de Krokodil Water Rodeo of de Piratenmoeras Splash Battle tijdens het bezoek proberen. Een ander hoogtepunt in het park is het Horror militair ziekenhuis.

Meer informatie Bestel tickets

Phantasialand

Phantasialand is een themapark in Brühl, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland. Dit park trekt jaarlijks ongeveer 1,75 miljoen bezoekers. Hoewel Phantasialand begon als een familiepark, is het nu uitgegroeit toe een super leuk attractie park met attracties. Bovendien hebben ze, in navolging van het Europa-Park, besloten om ook zakelijke klanten aan te trekken. Naast de reguliere klanten accommoderen ze nu ook bedrijven en hebben daar een speciaal pakket aan verbonden "Business to Pleasure". Tot de spannende attracties van het park behoren Taron (de snelste multi-launch coaster ter wereld), Black Mamba en een achtbaan onder de naam Mine Train, genaamd Colorado Adventure, die zich tussen enkele bergen in de Wild Westen sectie van het park bevindt en werd geopend door Michael Jackson.

Meer informatie Bestel tickets